LASERABLAATIO

LASERABLAATIO –
PINNAN 3D TEKSTUROINTI

Ablaatiolla tarkoitetaan tässä yhteydessä pinnan muokkaamista lasersäteellä visuaalisesti, tavoitteena saada pintaan haluttu kuviointi tai pinnanlaatu. Kyseessä ei ole leikkaava lasertyöstö, missä tarkoitus on nimensä mukaisesti leikata materiaalia paloihin. Laser ablaatiota käytetään kovaa vauhtia yleistyen muovimuottien pintojen muokkaamiseen, ja hyvin pitkälle korvaamaan hankalan ja vaarallisen etsauksen. Oleellinen ero on toistettavuus, sillä ablaatiolaser tuottaa puhtaasti ohjelmallista muotoilua, joten sen toistettavuus on täydellistä. FEMTO laserit mahdollistavat lähes purseettoman pinnanlaadun, mahdollistaen laserin käyttöä täysin uusissa sovelluksissa. NANO teknologian avulla saavutetaan esimerkiksi eri värisävyjä suoraan metallin tuotepintaan.
GF valmistaa sekä kolmiakselisia, että viisiakselisia ablaatiolasereita, joiden käyttökohteet laajenevat hurjaa vauhtia muotinvalmistuksesta elektroniikkaan, koruteollisuuteen, medical puolella toiminnallisten pintojen luomiseen, nestevirtauksissa, kappalevalmistuksessa ja hienomekaniikassa.
Suuri osa käyttökohteista on innovatiivisia kohteita, joissa ablaatiolaseria käytetään korvaamaan vanha valmistusmenetelmä. Usein sen avulla voidaan tehdä aivan uusia yksityiskohtia tai uudella menetelmällä päästä lopputulokseen mihin ei muilla keinoilla ole edes mahdollisuutta.

GF Laser P 400 U

  • GF Laser P 400 U

GF Laser P 1200 U

  • GF Laser P 1200 U

GF Laser S 1000 U

  • GF Laser S 1000 U

PINNAN
3D TEKSTUROINTIA

Saatavan sekä normaali kuitulaserilla (Ytterbium) sekä Femto laserilla (Ultrashort pulsed Laser Source IR 1030nm). Mahdollisuus myös yhdistää samaan koneeseen molemmat laserpäät.
Oleellinen osa järjestelmää on ohjelmisto jolla laseria hallitaan. Periaatteessa tuodaan haluttu kappaleen 3D malli, sekä erillinen halutun lainen pintakuviotiedosto. Koneen ohjelmisto yhdistää nämä ja tekee koneelle NC-ohjelman annettujen tietojen ja mittauksien mukaan.

Kaikki GF konetyypit ja mallit ovat paletoitavissa ja ne voidaan varustaa automaattisella paletinvaihdolla. Ablaatiolaser on hyvä esimerkki työstömenetelmästä, joka ei sellaisenaan välttämättä korvaa muita menetelmiä, vaan toimii täydentävänä elementtinä esimerkiksi koneistuksen ja kipinätyöstön rinnalla. Kappale voi olla koko valmistusprosessin ajan samalla paletilla, ja palettia siirretään koneesta toiseen automaattisesti. Näin jokaisesta menetelmästä käytetään ainoastaan juuri sitä osuutta mikä on kyseisen menetelmän vahvuus.

Myynti

Huolto

Varaosat

TAMSPARK OY

Jokitie 3, 37800 Akaa
info@tamspark.fi
+358 20 728 0740

Linkki laskutustietoihin

Konemyynnin lisäksi olemassa olevan konekannan ylläpito, koulutus, huoltopalvelut sekä varaosapalvelu ovat tärkeä osa toimintaamme. Asiakkaamme saavat meiltä apua ja neuvoja, niin uusiin kun vanhoihin koneisiin.